Övrigt

Hunden Människan Relationen

2009-06-06 20:02 #0 av: Zebben

Författare: Kerstin Malm. Kerstin är fil doktor i hundetologi. Hon har mycket stor erfarenhet och kunskap om hundar och speciellt hundar med problem. Hon utbildar instruktörer, håller kurser och föredrag. En mycket duktig och trevlig tjej som man har mycket att lära och ta till sig av!

I en serie av 3 kommer här en recenssion på den första boken.

Hunden Människan Relationen är en bok som tar upp hur arv och miljö påverkar en individ och hur vi som ägare spelar en viktig roll när vi socialiserar och uppfostrar våra hundar.

Genom att läsa denna bok får man en stor förståelse för varför en hund agerar som den gör, hur många olika faktorer som faktiskt spelar in för att forma en trevlig individ. En hund blir inte som man gör den till, utan det är både yttre och inre faktorer som påverkar.

Kerstin förklarar på ett mycket bra sätt hur viktigt det är att tidigt ge positiva erfarenheter hos våra hundar. Det börjar redan första dagen som valpen föds och sedan har vi som uppfödare och ägare ett stort ansvar på oss att lära den rätt väg i livet.

I boken kommer många frågor upp. Frågor som kräver att man tänker efter och går in i sig själv och funderar på bl.a varför man har hund. Är det för hundens skull eller för sin egen? Vilka behov tillfredsställer Du genom att ha hund? Vad vill man ha ut av sitt hundägarskap och hur ska man gå tillväga för att nå målet?

Det finns mängder av olika träningssätt och för att välja riktning måste man veta vilken relation man vill ha till sin hund. Kerstin tar upp fördelar och nackdelar med snabba problemlösningar. Hon delger oss sina tankar om kastrering, feromonterapi och hjälpmedel som nosgrimmor. Hur viktigt det är att träna för rätt instruktör och att man ska "se med öppna ögon" på alla dessa "experter" som syns i media och även på träningsplanerna runt om i landet.

Kerstin vill med denna bok förmedla en helhetssyn och att vårt förhållningssätt kommer från våra värderingar, inte från vetenskapen. I boken finns inga "sanningar". Man får aldrig förväxla forskning med sanning. Varje forskningsrapport kan bara belysa en liten del av verkligheten.

Det som jag gillar otroligt mycket med Kerstins böcker är hennes fallbeskrivningar som hon har med. Det hon vill förmedla blir på så sätt ännu tydligare. Man lär sig inte bara om hundar när man läser dessa böcker utan man lär sig även om sig själv.

 

Boken finns att köpa på bla Adlibris,  bokus och även på Kerstins egna  hemsida.

 

 

Anmäl
2009-06-06 21:40 #1 av: Cerrolyn

Tack så mycker för en bra artikel.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-06-07 09:59 #2 av: Tezza

Härligt med en recension! Den här boken och även de andra två har jag länge tänkt köpa. Kanske dags at göra det nu då skattepengarna kommer;)....

Anmäl
2009-06-07 18:57 #3 av: sighni

Jag har hennes böcker! Hon har mycket viktigt att förmedla.

Anmäl
2009-06-07 18:59 #4 av: HarrietKiara

Jag kommer definitivt att köpa den. Den verkar vara helt i min smak. Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.