Bruks

Sök-Intervju

2009-08-02 15:07 #0 av: Cerrolyn

En artikelserie där jag har intervjuat några som håller på med olika sporter som nått höga och bra resultat. Nu är det dags för sök.

Denna gången är det Jan-Erik "Janne" Agelstam som vi ska få veta lite om.Hans hunderi började i slutet av 60-talet. Han minns det som igår. När han ibörjan tog hand om hanarna när tikarna löpte, detta medan han själv väntade på en valp, en boxer tik vid namn Petit Fleur. Det har blivit många hundar sedan dess, 3st boxar, en tervuren och massa collies som de också hade uppfödning på ett tag. Nu är det chihuahua de har uppfödning på och nu har han även 3st border collies. Som han tävlar/tävlat med. Det senaste tillskottet Take Time Kingston är nu 20 månader. Han är en mjuk och arbetsvillig border som hunnit med tre tävlingar med bra resultat, 3 vinster och 3 uppflyttningar. Så nu är det dags att prova på högre sök och spår. Nu i sommar har det även blivit lite fårvallning.

Han var med och tittade när de stora grabbarna tränade sök och tyckte att det såg kul ut för både förare och hund. Men tyvärr var det för många i den träningsgruppen så han och några andra nybörjare bildade en egen sökgrupp. Det roliga med sök är att man just är en grupp som kan hjälpa varandra, hitta fel som man inte ser och ändra så det blir bra, säger Janne.

Att tänka på när man börja löra sök och som han tycker är viktigt är att ha någon med sig som har kommit en bit i söket. Då får man hjälp med att köra igång och det finns någon där som kan hjälpa en om man kör fast. Då blir det dubbelt roligt.

Hans bästa minnne var lite ego trippat. Det var hans första SM och de gick parad genom staden, bruks, lydnad och agilityhundar. Han tyckte att alla som stod och tittade på paraden, såg och tittade bara på honom och Axa. Ett annat minne som inte är att förglömma, var hans sista SM med Gangster, då tog de silver och hur nära de var att ta guldet (Janne och Gangster fick 566 poäng och vinnaren fick 572,5 poäng).

Han är utbildad tävlingsledare och instruktör. Han ville lära sig se det från en annan vinkel och så är det roligt att hjälpa till.

På om det är något annat han vill ha sagt svarar han:
" Var inte rädda att be om hjälp när ni kör igång träningen."

Skrivet av Cerrolyn Wedin

Vad har du för utbildning inom hundar och hur kom det sig att du utbildade dig till det?
Något annat du vill ha sagt?

 

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-08-03 23:39 #1 av: HarrietKiara

Bra artikel och snygg bild! Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2009-08-04 00:09 #2 av: Yessica

Bra artikel! Glad Så duktig du är!

Anmäl
2009-08-04 01:33 #3 av: Cerrolyn

Tackar tackar

 

#1

Du tycker att det är bra bilder för att jag tog dem med din kamera...

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-08-04 21:52 #4 av: HarrietKiara

#3 Oskyldig

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2009-08-05 00:07 #5 av: Yessica

#3 Haha! Jasså, var det därför Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.