Annons:
Etikettfreestyle
Läst 6398 ggr
[Ebfotograf]
2010-02-15 11:36

Freestyle - Positioner och Klasser

Jag hade tänkt skriva om hundsporten Freestyle, här får du veta nästan allt du behöver för att börja tävla.

 Positioner

Fotgående: Hunden följer föraren på vänster sida.

Work: Hunden följer sin förare på höger sida.

Front: När förare och hund arbetar med näsa mot nos.

Trix: Denna position har samma grundläggande princip som front, det enda som skiljer dem båda åt är att hundens bakdel i stället för nos är vänd mot föraren.

Mellan: Precis som i fotgåendet, med samma följsamhet skall hunden befinna sig mellan förarens ben. Hundens huvud får vara i valfri riktning.

Bakom: Hunden håller sig tätt bakom föraren med sin nos pekandes mot förarens ben, oavsett vilken riktning föraren går åt.

Klasser i freestyle

Klasser i Freestyle

För att få starta i klass II måste du minst en gång erövrat minst 80 p en gång i klass I. Har du en gång startat i klass II får du ej starta i klassI igen med samma hund.

För att få starta i klass III måste du erhållit 80 p i klass II en gång, har du startat i klass III en gång får du ej starta i klass II igen med samma hund.

I de individuella klasserna går det att erövra freestylediplom, förkortas FSD. För att få denna titel måste din hund tre gånger i respektive klass få minst 80p.

I klass III kan du samla meriter i form av guld, silver och bronspriser. Följande poäng krävs för att du ska bli tilldelad ett pris i klass III.

Guldpris = 90 p

Silverpris = 80 p

Bronspris = 70 p

Annons:
Yessica
2010-02-15 12:00
#1

För att få freestylediplom krävs tre resultat över 80p, i en och samma klass alltså. Så tre resultat över 80p i klass 1 = FSD1.

Ha en bra dag!

Medarbetare på tävlingshundar.ifokus
http://www.freewebs.com/sting-pippi

Upp till toppen
Annons: