Om Sajten/Ifokus

Hundrelaterade iFokus-sajter

2009-08-27 00:23 #0 av: Cerrolyn

Presentation av de hundrelaterade sajterna som finns på iFokus!

Välkommen till Agility iFokus!
Håller du redan på med agility i någon form, eller är du sugen på att börja?
Här har du ett forum endast för den här sporten - oavsett kunskapsnivå och ambition så är alla välkomna hit för att diskutera, fråga och ge råd.

Eftersom att det främst är en hundsport så är det huvudsakligen hundägare sajten riktar sig till, men vi har valt att även ha med en smådjursdel. Hur mycket skiljer sig egentligen mellan hundarnas agilitysport och de olika smådjurens motsvarigheter?

Värd: Vargafrost

Välkommen till Amstaff iFokus!
Det här är sajten är till för alla oss med intresse för rasen American staffordshire terrier. Här kan du ställa dina frågor, dela med dig av dina berättelser och erfarenheter eller så kanske du bara vill knyta lite kontakter? Har du en amstaff, eller ska skaffa? Eller så kanske det är så att du bara vill veta lite mer om rasen. Det spelar ingen roll om du har en renrasig eller ej, alla är välkomna!

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna att föra diskussioner, oavsett utgångspunkt eller åsikt.

Värd: Fjordell

Varmt välkommen till BARF iFokus!

Det här är en sajt om hundens, kattens och illerns näringslära, för dig som vill ha lite mer kött på benen om ämnet BARF, Biologiskt Anpassad Rå Föda.

Här diskuterar vi hur man utfodrar sina djur med rått foder, näringsvärden, näringsbehov, ställer frågor och ber om hjälp, stöd och rådgivning samt diskuterar precis allt som har med BARF och våra djurs utfodring att göra.

Sajten är till för både för dig som är helt nybörjare på BARF, för dig som kanske bara är nyfiken och för dig som kanske redan har en hel del kunskap och erfarenhet, alla kan vi hjälpa varandra att få större insikt om djurens naturliga utfodring!

Värd: BARFmycat

Välkommen hit!

Inom bichonraserna/bichonsläktet finns det sammanlagt 6 raser: Bichon Havanais, Bichon Frisé, Bichon Bolognese, Coton de Tuléar, Löwchen och Malteser. Alla 6 raser påminner till utseendet om varandra, och är i ungefär samma storlek.

Bichon ifokus är till för oss som gillar någon eller några av dessa "bichonraser".

Här kan vi diskutera allt som har att göra med dessa trevliga sällskapshundar.
Allt från pälsvård till foderfrågor, ja alltså allt som har att göra med någon av dessa raser. Artiklar och tävlingar kommer att finnas tillgängliga för alla medlemmar.

På sajten kan vi tillsammans dela med oss och ta del av varandras erfarenheter.
Alla är givetvis välkomna till Bichon ifokus, man behöver inte vara ägare till någon utav Bichon raserna utan här räcker det kort och gott att man tycker om rasen och intresserar sig för den.

Värd: LinaK

Välkommen till Blandrashundar iFokus!

Denna sida är till för dig som har blandras, renrasig utan stamtavla eller för dig som helt enkelt är intresserad av blandraser. Givetvis är även du som har renrasig hund med stamtavla också välkommen som medlem.

På denna sajt kan vi utbyta erfarenheter, hjälpa varandra med eventuella hundproblem, diskutera i princip allt som har med hundar att göra och då främst blandraser.

Värd: AnneN

Hit är alla välkomna både de med bruksras, annan renrasig och de med ej stambokförda hundar (även kallat blandras). Det finns idag 17 stycken bruksrasgrupper.

Vi diskuterar allt som har med dessa raser att göra, avel, tester, prov, tävlingar och uppfostran. Kanske sitter du där hemma och funderar på att skaffa en bruksras men inte vet tillräckligt om dem. Här kan du läsa om alla raserna och prata med andra medlemmar som har dessa raser och på så sätt få en bra inblick om det är rasen för dig.

Värd: Sophie&Segra

Hej och varmt välkommen till Bulldogg iFokus!

Tanken med sajten är att vi som har Engelsk eller Fransk Bulldogg ska ha någonstans att sammanstråla för att kunna dela med oss av våra erfarenheter. Det ska vara en öppen sida där vi kan diskutera rasens hälsoproblem, fördelar och nackdelar.

Du måste givetvis inte ha någon bulldogg själv men iaf tycka om raserna. Glad

Värd: Luecca

Välkommen till Bullhundar iFokus!

Nu riktar vi strålkastarna mot de fantastiska bullhundarna, även kallade för muskelhundar. Här kan vi sprida och finna information, dela erfarenheter, inspirera varandra och visa upp våra hundar. Vi kan fokusera på dessa goa glädjespridare och stärkas av gemenskapen av alla andra likasinnade.
Låt oss bekämpa okunskap och fördomar på rätt sätt, genom att sprida kunskap och glömma fördomarna!

Värd: LillyB

Chihuahua iFokus är en sajt för dig som är intresserad av hundrasen chihuahua. Oavsett om du har en chihuahua, föder upp eller aldrig ens ägt en så är du välkommen, denna sida är till för oss som är intresserade utav rasen över lag, alla ska kunna samsas här och dela varandras erfarenheter, upplevelser, frågor och funderingar. Här ska vi kunna diskutera rasen och övrigt kring dessa underbara individer.

Värd: Swadika

Välkommen till Chinese Crested iFokus!
Sajten handlar om den underbara rasen Chinese crested, pälsad som naken. Jag har sett att det är många som äger en chinese crested, eller flera så jag vill lyfta fram rasen och skriva allt jag kan om dom. Så sajten riktar in sig på allt som rör rasen samt så vill jag samla oss Chinese crested-intresserade. Ni hittar fakta, rasinformation och en hel del annat kul här på sajten. På senaste tiden har antalet kennlar inom rasen ökat och det medför ett ökat intresse för dom små varelserna. Även om man inte har en Chinese Crested så är man välkommen hit. Kanske du snart delar tillvaron med en liten vän av denna ras. Välkommen till oss här på forumet!

Värd: Maria92

Välkomen hit!

Detta är en sajt för oss som har en cocker spaniel, har haft en eller bara tycker om rasen. Här ska vi kunna dela med oss av våra erfarenheter om dessa underbara hundar och hjälpa och stödja varandra med våra fyrfota vänner.

Värd: Ria74

Värd: Royalz

Välkommen till Djurfoto iFokus!

Djurfoto iFokus är en mötesplats för oss med intresse för foto, med huvudinriktning på djur! Hos oss har du möjlighet att dela erfarenheter, utbyta idéer eller också hjälpa varandra att utvecklas inom ämnet. Oavsett om man är nybörjare eller mer erfaren är man välkommen att disskutera i forumet. Vi har också ett flertal intressanta artiklar att läsa - missa inte dem! Jag hoppas att du ska trivas på sajten och att den framför allt ska ske ge dig kunskap och information till bättre bilder, men också nya vänner med delat intresse.

Värd: Mari

Är du djurvän?

-Ja då är du varmt välkommen till Djurhem iFokus!

Varje dag blir djur utan hem och flera tamdjur slängs ut i det vilda för att gå plågsamma öden till mötes. Många djur är avlivningshotade och blir avlivade på grund av att man inte kan hitta nya hem åt dem i tid. Djuren behöver vår hjälp.

Djurhem iFokus strävar efter att samarbeta med alla djurhem i Sverige för att kunna hjälpa så många djur som möjligt och även ta del av allas olika erfarenheter. Vi strävar också efter att få upp djurens status, djur är varken slit och slängvaror eller leksaker utan något precis som vi - ett liv med egna tankar och känslor.

Här kan du som förening annonsera om de djur ni har i verksamheten, ni privatpersoner som ställer upp som akuthem är också välkomna att annonsera ut de djur ni har inne. Vi delar även med oss av våra erfarenheter av omplaceringar och djurhem. Vi hjälper och stöttar varandra.

Vi som försöker hjälpa finns samlade på Djurhem iFokus!

Värd: Mari

Varmt välkommen till Djurskydd iFokus!

Den här sajten är till för dig som vill veta mer om djurskydd, lagar och regler. Hur gör man en anmälan? Är det verkligen lagligt att hålla hästen ensam? Hur stor bur bör min hamster ha? Här kan du även läsa om välfärd, beteenden, etik och andra ämnen som är nära relaterade till vårt djurskydd.

Värd: Aviendha

Välkommen till Djurtransport iFokus!

Djurtransport är en sajt som är tänkt att fungera som ett nätverk där privatpersoner erbjuder hjälp med att transportera djur runt om i Sverige, men även utomlands. Personer kan även be om hjälp med att få sina djur transporterade.

Värd: Ratlings

Välkommen till Hundar iFokus! Det här är sajten för alla oss som älskar hundar! ~Tips och råd eller bara prat. Om raser, beteenden, träning och mat. Här är det stora intresset hund, kika in på Hundar iFokus en stund!~

Tanken med sajten är att försöka skapa en trevlig mötesplats för oss som har ett intresse för hundar. Här kan vi lära av varandra, dela med oss av våra erfarenheter, få råd och tips, visa vackra bilder och roliga filmer och diskutera allt som har med hundar att göra. Nybliven hundägare, lång erfarenhet inom hund eller bara intresserad av hundar. Liten hund eller stor hund. Renras eller blandras. Här är alla varmt välkomna!

Värd: SaraC

Hej och varmt välkomna till sajten om hundutställning!

Denna sajten är tänkt passa dej som nybörjare men även dej som har hållt på med utställning i några eller flera år. Även ni som är nyfikna på att ställa ut eller er som brukar ställa ut eran blandras hund är välkommen hit.

Här kan vi dela med oss av våra egna erfarenheter och fråga om vi har några funderingar på nått speciellt. Man får även lägga upp köp och säljes annonsen som har med tillbehör halsband och koppel eller annat som kan ha med utställning att göra.

Värd: Charlotta-B

Välkommen till Jack Russell Terriers egna sajt

Jack russell - Skälliga, okontrollerbara, ohanterliga och små envisa rackare? Så kanske många uppfattar rasen, och tyvärr så finns det idag många jack russells som hamnat hos fel ägare som inte har insett att det är en jakthund dom köpt. Hos rätt ägare som kan ge rasen det den behöver och lite till blir det en underbar hund som älskar att jobba för sin matte/husse.

Enligt mig är jack russelln väldigt arbetsvillig, lojal, orädd, envis på ett bra vis, mycket kärvänlig och har mycket humor i sig. En dag med en jack russell blir aldrig tråkig!
Jack russelln är en ras som är väldigt mångsidig, den passar alldeles utmärkt till jakt och spårning, men aktiviteter som agility, freestyle, lydnad och rallylydnad är något en russell kan bli riktigt bra på.

Sajten är till för oss som älskar rasen och ser det charmiga med denna envisa terrier, men också för dom som är nyfikna på rasen och vill veta mer. Tänk på att inga frågor är för dumma att ställa!

Värd: LinaK

Välkommen till sajten för dig som har kennel!

Tanken med detta forum är att vi som har kennel ska kunna diskutera alla möjliga saker som har med hunduppfödning att göra med andra som också vigt sitt liv åt detta.

Man kan ha hund av många olika orsaker och också föda upp hundar på olika sätt och med olika syfte. Min önskan och förhoppning är att vi här försöker se likheterna istället för olikheterna. På så vis kan vi sprida våra egna kunskaper och också få lära oss nytt av andra. Och inte minst diskutera och ha trevligt tillsammans med andra som har samma stora intresse för hundar och hunduppfödning!

Det är ett öppet forum, så vem som helst kan registrera sig och skriva och svara på inlägg. Sidan är dock främst tänkt för oss som föder upp renrasiga hundar och har eller planerar att skaffa kennelnamn. Man bör (men måste inte nödvändigtvis!) i alla fall planera för sin första kull när man blir aktiv här. Självklart är de som är "gamla i gemet" precis lika välkomna!

Värd: Katti

Den här sajten vänder sig både till dig som just hört talas om fenomenet "klickerträning" och är nyfiken på vad det är, och till vana klickertränare som vill diskutera med likasinnade och själva dela med sig av sina erfarenheter - vare sig det är via artiklar, diskussionstrådar eller till och med instruktionsvideos.

Det är inte alltid helt lätt att hitta information när man söker efter den och ambitionen med denna sajt är att samla så mycket som möjligt om klickerträning och att informationen ska vara korrekt. Många blandar ihop klickerträning med att använda en klicker, vilket kan vara helt olika saker beroende på vem man frågar. Oavsett vilka djur du har eller planerar att ha, så kan Klickerträning iFokus innehålla något av intresse. Tillhör du skeptikerna är du också välkommen att diskutera, jämföra, stöta och blöta, (det finns ju flera träningssätt där ute), så länge det sker på ett civiliserat sätt. Tillsammans bygger vi medlemmar upp ett roligt community där vi kan inhämta kunskap, inspireras, ha kul och få nya vänner.

Värd: reverse

Välkommen till Ledarhund iFokus

Hit är alla hundvänner välkomna som har eller inte har ledarhund.
Syftet med sajten är att sprida kunskap om hur det är att ha ledarhund.

Värd: MatsLundstrom

Välkommen till Mops iFokus!

Här samlas mopsälskare från hela Sverige för att samtala och dela med sig av just sina mopsar och deras erfarenheter av denna underbara ras.

Här kan vi dela tips och idéer med varandra, ställa frågor, berätta om våra egna hundar, med mera.

Vill du bli en av oss? Bli medlem redan idag!

Värd: lillalifa

Alla har rätt till en andra chans - även djur.

Har du bestämt dig för att hjälpa ett vuxet djur till ett värdigt hem? Vill du hjälpa ett oönskat eller övergivet djur att finna en ny kärleksfull ägare? Känner du att ditt eget djur skulle må bättre i ett annat hem? Då har du kommit rätt! Här vistas både personer som behöver och kan ge hjälp, allt för djurens bästa.

Att omplacera ett djur innebär att du som ägare vill ge djuret en bättre tillvaro än du själv kan tillgodose. Du ser till djurets bästa och ser inte ekonomisk vinning som det viktigaste.

Värd: Tina

Varmt välkommen till Pinscher iFokus!

Pinscher är en väldigt spännande ras, och den är helt perfekt för dem som gillar aktiva hundar och utomhus aktiviteter, som kräver att hunden arbetar både fysiskt och psykiskt.

Så nu hoppas jag att ni är mer nyfikna på pinschern! Välkomna hit!

Värd: RoxannaH

Hej och Välkommen till Problemhundar iFokus!

Den här sajten är till för personer som har något slags problem med sin hund. Din hund kanske gör utfall mot andra hundar eller biter sönder saker i hemmet?
Här kan du ställa frågor, läsa om andras problem och lära dig hantera din hund. Du kommer kunna delta i diskussioner, få tips och även knyta kontakten med personer som har samma problem. Det finns måna som inte har tid, ork eller helt enkelt inte vet hur dom ska gå till väga för att kunna hantera sin hund. Vi tycker alla ska få en chans att rätta till dom små felen som finns, och inte sälja bort sina familjemedlemmar för att det uppstått ett problem. Lär din hund rätt beteende idag! Glad

Värd: tm-l

Välkommen till Pudel iFokus!

Vi här inne på Pudel iFokus vill att alla ska trivas och att det ska vara en fin ton i alla diskussioner!

Här inne kan du läsa om allt som gäller pudlar, från foder till pälsvård och sjukdomar eller varför inte bara komma in och kolla på våra bilder!

Hundar som är blandras och har pudel i sig är också välkommna till vårt forum!

Vi vill gärna ha fler medlemmar så tipsa dina kompisar om att här finns ett trevligt pudelforum!

Värd: amandla

Retriever iFokus

Här sätter vi fokus på Retrieverraserna.
Vi delar kunskap, glädje och sorg med varandra, samt tränings-, tävlings- och utställningstips och resultat.

Känner du att du har något att tillföra sajten
så är du välkommen att skriva artiklar och dela med dig av
din kunskap.

Denna sajten blir Er sajt.

Varmt välkommen!

Värd: TinaH

Shetland Sheepdog

Vi önskar er hjärtligt välkomna till sajten med fokus på Shetland sheepdogen som även kallas för sheltie. Här hittar ni en massa bra information och vi hoppas att ni känner er välkomna att delta i våra diskussioner samt dela med er av er kunskap åt oss. Dessutom är detta en plats där ni får stöd samt någon att dela glädje och sorg med.

Värd: medde

Välkommen till Spetsar & urhundar iFokus! Det här är sajten för alla oss som älskar dessa underbara hundar!

Här kan vi diskutera allt från genetik och avel till beteende och olika aktiviteter. Eller dela med oss av erfarenheter, tankar och vackra bilder. Tanken med sajten är att försöka skapa en mötesplats för oss som har ett intresse för och en kärlek till raserna som tillhör spetsar och urhundar. Givetvis behöver du inte äga en hund som tillhör raserna, eller äga en hund överhuvudtaget, för att vara medlem! Men diskussionerna här ska först och främst behandla raserna ur gruppen spetsar och urhundar.

Värd: SaraC

Välkommen till Tibetansk Spaniel iFokus!

Den tibetanska spanieln är en hund som passar för alla! Det är en mycket hund i en liten kropp. Den är liten och lätt och är därför lätt att ta med sig överallt. Den tibetanska spanieln kommer ifrån Tibet, vilket hörs på namnet.

Hoppas att ni blev nyfikna och vill veta mer om denna charmiga ras.

Värd: RoxannaH

Välkommen till Tävlingshundar

Hit är alla välkomna oavsett vad du har för hund och erfarenheter. Alla har någonting att lära sig och här byter vi kunskaper med varandra inom hundens alla tränings- och tävlings områden.

Här inne diskuterar vi allt som har med tävlingar att göra som till exempel lydnad, bruks, agility, rallylydnad, utställning, jakt, drag med mera.
Tillsammans kan vi göra så att denna sajten blir som ett uppslagsverk för så väl nybörjare och för erfarna hundförare.

Värd: Cerrolyn

Välkommen till Vallhundar!

Hit är alla med vallhundar välkomna vare sig du vallar med din hund eller om du aktiverar din hund på annat vis. Här ska du kunna hitta svar på dina frågor eller hjälpa någon annan.
Tanken är att den här sajten ska verka som ett uppslagsverk både för dig som är total nybörjare inom vallhundar och dig som haft vallhund i flera år.

Värd: HarrietKiara

Välkommen till Vinthundar iFokus! Det här är sajten för alla som är intresserade av dessa vackra hundar!

På forumet diskuteras allt från genetik och avel till beteende och olika aktiviteter. Här delar vi också med oss av erfarenheter, tankar och vackra bilder.

Vinthundar iFokus ska vara en mötesplats för alla med ett intresse för vinthundar. Givetvis behöver du inte äga en hund som tillhör raserna, eller äga en hund överhuvudtaget, för att vara medlem! Men diskussionerna här ska först och främst behandla vinthundar.

Värd: SaraC

Weight pull - sporten med drag i

Allt eftersom att debatterna kring Weight pull blir hetare och hetare blir fler och fler intresserade av sporten. Ett hundratal hundar och förare utövar idag Weight pull i Sverige, men jag tror att det finns fler där ute som är intresserade. Men det finns för lite information och kunskap.

Weight pull är inte bara roligt för att det stärker hundens muskler, Men även för att: bandet mellan dig och din hund blir starkare. Hunden får ett socialt umgänge med andra hundar, och bäst av allt - alla hundar kan delta, oavsett ras!

Var kan vända dig när du vill prova på och se om detta är något för dig? Var kan du vända dig när du behöver tips och råd i träningen? Du kan vända dig till oss - Weight pull iFokus!

Varmt välkommen med tankar, funderingar, presentationer och prestationer!

Värd: Eve

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-08-27 16:25 #1 av: Yessica

Du kanske inte är klar än, men du har ju glömt Vallhundar och Hundar i fokus. Glad

Anmäl
2009-08-27 16:52 #2 av: Cerrolyn

#1

Jag har inte fått info eller tillåtelse av dem än, men min tanke är att alla hund (och ev djur) relaterade sajter ska finnas här.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-08-27 23:51 #3 av: Yessica

#2 Aha, måste du ha tillåtelse? Varför? Glad

Anmäl
2009-08-28 00:06 #4 av: Cerrolyn

Vissa kan vara känsliga men jag vill göra det ändå för att vara på den säkra sidan.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-08-28 11:47 #5 av: Yessica

#4 Okej. Glad

Anmäl
2009-08-28 18:40 #6 av: TinaH

UUNKAA JAAAG DÅÅÅÅ?? Gråter

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl
2009-08-28 22:16 #7 av: Cerrolyn

#6

Jag har inte fått någon information av dig, ditt svar var "när ska du ha det?"

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2010-11-09 03:12 #8 av: Cerrolyn

Ny sajt är tilllagd.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2013-02-11 23:08 #9 av: monstermash

Dvärgpinscher iFokus saknas. :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-02-12 00:27 #10 av: joheck

-

Anmäl
2013-02-12 00:28 #11 av: joheck

LinaK är numer värd för Hundar också ;) Även Pincher har bytt värd.

Anmäl
2013-03-01 16:28 #12 av: [RMSLiners]

Bra artikel. Klickerträning visste jag inte ens fanns så det blev ett medlemskap dit också eftersom man använder klickern i all träning. ;)

Anmäl
2013-03-01 17:26 #13 av: monstermash

Nu har Lagotto romagnolo slagit upp portarna också.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.