Rallylydnad

Komma igång, hur?

2014-08-24 12:28 #0 av: Marieangelica

Hej! Jag planerar att börja träna RLD med min 6 månaders valp men har lite frågor innan. :) 

- Hur gammal var din hund när du började träna?

- Tränade du på egen hand eller gick du kurs?

-Tips på bra hemsidor som säljer skyltar + skylthållare (funderar på att beställa nybörjarkitet: http://tassashop.se/shop/product/nyborjarpaketet-a4-format?tm=&sm=rallylydnad/rallylydnadspaket/a4-paket

Anmäl
2014-08-25 23:22 #1 av: IngaTrnqvist

Min var vuxen (4 år) när vi började, men jag tror man kan börja ganska tidigt, de får ju tävla från 10 mån. De första klasserna har inte så krävande moment. Dock hade jag inte börjat med hopp över hinder (fortsättningsklass och uppåt) allt för tidigt.

Jag själv gick ingen kurs innan jag började tävla, men gick på drop-in-träningar. Men det kan nog vara bra att gå kurs så att man lär sig sporten mer. 

Jag skrev själv ut skyltar som jag ska laminera när jag får tid, sedan funderar jag på att göra egna skylthållare av kompostgaller. Om man vill köpa färdigt är det väl just Tassashop som brukar rekommenderas, har ingen egen erfarenhet av dem. 

Anmäl
2017-02-13 12:28 #2 av: Lotta61

www.brukshunden.com Kan du ladda ner skyltarna gratis. Även dom nya för i år.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.